• More
  Aluminium profielen

  Een ruim assortiment: van  zwaarlast tot esthetische mogelijkheden

  Zie meer Close
 • More
  Afschermingen

  Aluminium profielsysteem voor zone- en machine afschermingen

  Zie meer Close

Robuuste technologie voor de procesindustrie

De proces industrie is een technologisch veeleisende sector die vertrouwt op innovatie en die constant wordt gekenmerkt door nieuwe ontwikkelingen en technologieën. In deze industrie zijn veel wetenschappers en ingenieurs in verschillende technische disciplines actief die met uiterst geavanceerde machines en technologieën werken. Processen en technieken die in de procesindustrie worden gebruikt, omvatten laboratorium- en algemene analysetechnieken, thermische en mechanische processen, regeling, instrumentatie, massaoverdrachtstechnieken, materiaalontwikkeling en veiligheidstechnieken. Een belangrijk deel van de procesindustrie is moderne installatietechniek, die aan extreme omstandigheden wordt blootgesteld ten gevolge van stof, hitte, vocht en chemische producten.

 

Producten voor een brede waaier aan toepassingen in de procesindustrie

De machines en de technologieën die in de procesindustrie worden ingezet, zijn net zo divers als de materialen die worden verwerkt. Betrouwbaarheid, nauwkeurigheid, flexibiliteit en een gemakkelijke installatie in systemen zijn van essentieel belang voor afzonderlijke componenten.
Onze lineaire eenheden maken niet alleen manueel uitgevoerde bewegingen, maar ook bijzonder dynamische, geautomatiseerde positionering mogelijk met het oog op een betrouwbaar en veilig gebruik. Met behulp van de aluminium profielen en buisvormige aansluitingen in verschillende types en ontwerpen kunnen op maat gemaakte oplossingen voor machines, ergonomische werkstations en mechanische constructies worden gemaakt. Ongecompliceerde verbindingselementen zorgen ervoor dat u niet afhankelijk bent van machines en bevestigingen. Onze aluminium profielen worden op de gewenste lengte gezaagd en kunnen bijzonder snel worden geïnstalleerd. Meer dan 100 verschillende profielmaten en doorsneden kunnen gemakkelijk in uw toepassing worden geassembleerd. We rusten ook industriële toepassingen en werkzones in de procesindustrie uit met trappen, werkposten, platforms en afschermingen.

Gespecialiseerde engineering en projectbegeleiding

Elke toepassing in de procesindustrie is uniek en heeft afzonderlijke eisen. Samen met u definiëren we de eisen van uw oplossing en ondersteunen we het proces vanaf het initiële idee tot de uiteindelijke installatie en indienststelling. Onze systemen en oplossingen kunnen aan uw ideeën en wensen worden aangepast met onze bedrukking-, lasergraveer- of digitale printtechnieken. Bovendien bent u ook voor mechanische werkzaamheden zoals frezen, boren, zagen of draadsnijden bij ons aan het juiste adres.

Lineaire eenheden voor mechanische toepassingen


Dankzij onze ruime portfolio van lineaire eenheden kunnen we u oplossingen aanbieden die optimaal bij uw toepassing passen. Er zijn nauwelijks toepassingsgebieden binnen de procesindustrie, de automatisering en de mechanische techniek waar geen lineaire eenheden worden gebruikt. De toepassingsgebieden beginnen met eenvoudige aanpassingstaken, die misschien slechts zelden nodig zijn, en reiken tot bijzonder complexe meerassensystemen met een grote nauwkeurigheid en hoge dynamische krachten. Onze verschillende lineaire eenheden, bv. met spindelaandrijving of een tandwielaandrijving, maken een hoge nauwkeurigheid mogelijk en kunnen gemakkelijk in meerassensystemen worden geïntegreerd. Onze lineaire eenheden met tandheugelsystemen worden vooral gebruikt voor lasten met een lange slag met een consequente positioneringsnauwkeurigheid en hoge dynamische krachten.
 

Onze markten
© 2024 Phoenix Mecano NVPrivacy 
contact Contact