Pick by Light begeleidt het assemblageproces stap voor stap

Pick by Light Werkplekbegeleiding

Pick by Light begeleidt het assemblageproces stap voor stap

Op assemblagewerkplekken die zijn uitgerust met het SETAGO® Pick-by-Light systeem kan elke werknemer de betreffende assemblagetaak volledig foutloos uitvoeren. Het begeleidingssysteem loodst de medewerker veilig door de afzonderlijke processtappen met behulp van beelden, video's en sensoren.

De bediening is heel eenvoudig: Het SETAGO®-systeem maakt gebruik van digitale werkinstructies om de werknemer te laten zien welk onderdeel hij als volgende moet assembleren, waar hij het vandaan moet halen en hoe hij het onderdeel moet assembleren. Correct uitgevoerde workflows starten de volgende processtap. Als de medewerker per ongeluk het verkeerde materiaal pakt of de verkeerde torsie gebruikt voor het aandraaien, wordt dit herkend en wordt het assemblageproces gestopt. Vervolgstappen zijn alleen mogelijk na correctie. Dit voorkomt fouten, garandeert productkwaliteit en verhoogt de productiviteit.

Tegelijkertijd kunnen met de ondersteuning van SETAGO® Pick-by-Light zelfs nieuwe, onervaren of medewerkers met cognitieve beperkingen complexe orders betrouwbaar en productief afhandelen met bijna geen trainingstijd.

Voordelen Werkplekbegeleiding
 • Hogere kwaliteit
  Pick by Light vermindert assemblagefouten met 99,9% en zorgt voor consistente kwaliteit
 • Verhoogt de productiviteit
  Verhoogt de productiviteit met wel 50%
 • Minder opleidingstijd
  Medewerkers hebben nauwelijks nodig en zijn direct productief en kunnen daarom snel helpen bij onbekende assemblageprocessen in geval van stilstand of hoge bezettingsgraad
 • Geen zoektocht naar onderdelen
  De lichtsensor laat medewerkers zien waar het te assembleren onderdeel zich bevindt
 • Geen verwarring
  Voorkomt verwisselen van onderdelen die op elkaar lijken
 • ERP-koppeling
  SETAGO® Pick by Light biedt een interface met een willekeurig aantal ERP-systemen
Onze markten
© 2024 Phoenix Mecano NVPrivacy 
contact Contact