Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering

Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering

Schuifgeleiding RK LightUnit-G / telescoop

RK Rose+Krieger breidt haar assortiment van enkelbuizige lineaire assen voor eenvoudige handmatige instelling uit met de schuifgeleiders RK LightUnit-G en RK LightUnit-G telescoop. Speciale kenmerken van de nieuwe aluminium lineaire assen zijn de instelbare vergrendelpositie van de slede of de geleidingsbuis, lichtgewichtconstructie, de corrosiebestendigheid en de eenvoudige montage met slechts één gereedschap.

De spindelaangedreven lineaire as RK LightUnit met één buis is speciaal ontwikkeld voor eenvoudige instelling met de hand. Hij heeft een aluminium spindel en kunststof glijlagers. Deze zorgen voor een lichtgewicht ontwerp, zodat de geleideslede kan worden verplaatst met weinig inspanning. RK Rose+Krieger vult deze lineaire assen met enkele buis nu aan met de RK LightUnit-G en RK LightUnit-G telescoopschuifgeleiders met instelbare vergrendelposities.

Uw toegevoegde waarde:

  • Eenvoudig - montage met slechts één gereedschap
  • Flexibel - Individuele instelling van de positioneringselementen
  • Veelzijdig - Vrij te kiezen geleidingswagens voor een breed scala aan toepassingen
  • Snelle levering - Alle componenten uit voorraad leverbaar
  • Compatibel - Uitgebreide keuze aan verbindingsvarianten met RK buisverbinders
Catalogus RK LightUnit-G »
Productkenmerken RK LightUnit-G

Productkenmerken RK LightUnit-G

Productkenmerken RK LightUnit-G telescope

Productkenmerken RK LightUnit-G telescope

Productvoordelen RK LightUnit-G / telescope

Het aluminium geleidingsprofiel van de RK LightUnit-G kan op maat worden gezaagd tot een lengte van 1.500 mm. Voor de exacte positionering van de handmatig verstelbare geleideslede zijn zogenaamde positioneringselementen bevestigd in de groef van het open C-geleideprofiel. Tijdens de beweging grijpt de vergrendelingsbout van de geleideslede automatisch in deze positioneringselementen. Het bijzondere ten opzichte van andere oplossingen is dat de aluminium positioneringselementen op elk moment met een inbussleutel kunnen worden losgemaakt en in een andere positie kunnen worden vergrendeld. Dit betekent dat een willekeurig aantal vergrendelposities kan worden gerealiseerd zonder te boren.

In tegenstelling tot de RK LightUnit-G heeft de telescopische versie een geleidebuis die met de hand kan worden gepositioneerd. Een willekeurig aantal vergrendelposities kan ook worden gedefinieerd met behulp van de positioneringselementen in het C-geleideprofiel.

Veelzijdig in gebruik

De schuifgeleiders zijn onder andere ideaal voor formaataanpassingen op transportbanden, positioneringssensoren en lichtbarrières, zaagaanslagen, armatuurbouw en toepassingen waarbij eenvoudige positionering of hoogteaanpassing met de hand nodig is. De kunststof geleiders zijn verkrijgbaar in 3 verschillende versies om aan de verschillende vereisten te voldoen. Als de toepassing het vereist, kunnen verschillende soorten geleidesledes worden gebruikt op één geleidingsprofiel. Elk afzonderlijk element van de nieuwe schuifgeleiders kan afzonderlijk worden besteld door de gebruiker. Dankzij dit modulaire systeem kunnen ze flexibel worden samengesteld om aan de vereisten te voldoen. Een ander voordeel is dat alle onderdelen snel uit voorraad leverbaar zijn.

Onze markten
© 2024 Phoenix Mecano NVPrivacy 
contact Contact