Slimme verbindingstechnologie als alternatief voor lasverbindingen. Gemakkelijke montage met slechts één tool.

Slimme verbindingstechnologie als alternatief voor lasverbindingen. Gemakkelijke montage met slechts één tool.

Roestvrijstalen montagesysteem (EMS)

Roestvrijstaal is het standaardmateriaal voor clean roominstallaties, vul-, verpakkings- en transportsystemen in de voedingsindustrie en voor alle sectoren waar een risico op corrosie bestaat. Als specialist in nicheproducten voor deze sectoren hebben we verbindingselementen van roestvrijstaal ontwikkeld waarmee frames van vierkante of ronde buizen in standaardmaat 40 snel, veilig en zonder speciale technische kennis kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd, dankzij een speciale klemtechniek.

Voordelen van het EMS roestvrijstalen montagesysteem

  • Eenvoud - assemblage met behulp van een eenvoudig tool, geen specialistische kennis vereist
  • Snelheid - aanzienlijke tijdsbesparing dankzij de assemblage van vooraf bewerkte onderdelen die niet hoeven te worden geslepen
  • Flexibiliteit - eenvoudige montage, demontage en hergebruik
  • Stabiliteit - extreem sterk intern klemmechanisme
  • Veelzijdigheid - beschikbaar voor ronde en vierkante buizen
  • Beschikbaarheid - alle onderdelen zijn uit voorraad leverbaar
  • Corrosiebescherming - alle onderdelen in roestvrij staal
  • Duurzaamheid - kan worden hergebruikt dankzij het unieke materiaal
EMS YouTube »

EMS - het alternatief voor gelaste verbindingen

Stevige roestvrijstalen leuningen of rekken worden meestal gemaakt door geschikte roestvrijstalen buizen te lassen. Een buitengewoon arbeidsintensief proces, want de buizen voor hoekverbindingen moeten eerst nauwkeurig worden gesneden, dan gelast en ten slotte glad geslepen. Daarna moet de lasnaad worden gebeitst om corrosie te voorkomen. En om ervoor te zorgen dat het frame ook visueel aan de eisen voldoet, is het polijsten van de gebeitste lasnaden onmisbaar. Al deze stappen kosten niet alleen veel tijd. Ze veroorzaken veel vuil, vereisen goed opgeleide lassers en geschikte beschermingsmiddelen.

Snel, veilig en zonder speciale kennis te monteren.

Zou het niet fijn zijn om zonder de moeite van een lasverbinding te kunnen? Dat is precies wat de EMS-bevestigers mogelijk maken. De nieuwe klemverbinders maken het bovengenoemde werk volledig overbodig. De klant ontvangt kant-en-klare verbindingselementen inclusief innovatieve klemtechniek, die hij kan combineren met op lengte gesneden roestvrijstalen buizen om zo elk gewenst frame of leuningwerk te maken.

 

 Overzicht van de basiselementen van het roestvrijstalen montagesysteem

Overzicht van de basiselementen van het roestvrijstalen montagesysteem

Vijf verschillende basiselementen

Er zijn momenteel vijf verschillende EMS-elementen verkrijgbaar: hoeken, T-stukken, dwarsverbindingen, 3-liggerverbindingen en voetelementen met verstelbare voetverbinding. Naast het gat met schroefdraad - voor het vastschroeven van de verstelbare voet - hebben de EMS-voetelementen een tweede gat waardoor reinigingsvloeistof kan weglopen. "Na de ervaringen met ons ITAS-systeem kunnen we ons absoluut voorstellen dat we het EMS ook gaan uitbreiden.

Sluit ronde buizen aan:

De verbindingsstukken voor ronde buizen bestaan uit twee halve schalen die in de buis worden geschoord door twee inbusschroeven aan te draaien die tegen elkaar drukken. De ribben op de conisch afgeschuinde buitenstraal van de verbindingsstukken drukken als eerste. In tegenstelling tot conventionele verbindingsstukken hebben onze EMS-ronde verbindingsstukken door hun speciale ontwerp altijd contact op vier punten in de buis. Dit voorkomt "kantelen" en zorgt voor een veilige, gecentreerde pasvorm rondom.

Verbind vierkante buizen:

Bij het verbinden van vierkante buizen garandeert het speciale ontwerp van de klemverbindingen dat er in alle vier de richtingen een gelijkmatige druk wordt uitgeoefend. Dit zorgt voor een geïntegreerd hellend vlak waardoor de twee halve schalen in elkaar haken en dus stabiliseren. Door de halve schalen diagonaal te spreiden met behulp van twee inbusschroeven, creëert de geometrie van het onderdeel zes contactvlakken. Dit garandeert een stevige versteviging.

Voor de afstand tussen twee buisdelen werd gekozen voor een rechte maat van 23 millimeter voor ronde buizen en twaalf millimeter voor vierkante buizen. Om ontwerpredenen is de afstand tussen de ronde buizen groter dan die tussen de vierkante buizen.

Onze markten
© 2024 Phoenix Mecano NVPrivacy 
contact Contact