RK statief voor het vasthouden en positioneren

Nieuw: RK statief voor het vasthouden en positioneren

statiefsystemen

Het RK statief biedt de oplossing om etiketteermachines, display-en bedieningseenheden te integreren in en aan te passen aan productieprocessen.

Maximale stabiliteit en flexibele uitlijning voor lasten tot 60 kg - het RK statief, dat nu deel uitmaakt van het RK Rose+Krieger standaardprogramma, biedt dit allemaal! Als specialist voor lineair-, profiel-, verbindings- en module- techniek tonen wij eens te meer de veelvoud aan mogelijkheden van productlijnen welke onderling compatibel zijn.

Het nieuwe hoogwaardige statief is ideaal voor het vasthouden en positioneren van industriële markeer-, display- en bedieningsapparatuur, zoals etiketteermachines, optische lezers, camerasystemen of 3D-scanners,…. De desbetreffende last kan nauwkeurig in de ruimte worden uitgelijnd en gemakkelijk aan veranderende eisen worden aangepast.

 

Kenmerken:

  • Eenvoudige verticale en horizontale manuele verstelbaarheid
  • Zelfremmende trapeziumspindels
  • Verticale of horizontale verbindingselementen voor aansluitapparatuur
  • Assen vrij vergrendelbaar door middel van klemhendel
  • Verstelbare asgeleiding
  • Voet van geanodiseerd aluminium, met verstelbare poten
  • Draagvermogen tot 60 kg
Catalogus »
Beschikt over statiefsysteem

Het RK statief in detail. Het kan flexibel worden gebruikt en individueel worden uitgebreid. Klik om te vergroten.

Flexibel, stabiel en individueel uitbreidbaar

Hiervoor combineren we zes verschillende modules uit ons uitgebreid modulair productsysteem: de stabiele H-vormige standaard met verstelbare voeten is gemaakt van geanodiseerde BLOCAN aluminiumprofielen en een aluminium voetklem (buisverbindingstechnologie) om de verticale lineaire as vast te houden.

De as, net zoals de horizontale verlengarm van het statief, afkomstig uit het RK lineair productportfolio – zijn beide lineaire eenheden van het type E60 met zelf remmende trapeziumspindel. Een geleidingssteun, die dient als ondersteuning, voorkomt dat de assen draaien. Deze hebben elk een standaard slag van 200 mm en zijn vrij vergrendelbaar via een klemhendel. Hierdoor kan de aangesloten last in twee assen worden ingesteld. De precieze afstelling van de verlengarm in de verticale stand en van de last in de horizontale stand gebeurt handmatig via handwielen. De twee lineaire assen zijn elk verkrijgbaar in twee lengtes: verticaal 1010 mm en 1500 mm en horizontaal 390 mm en 520 mm.

Een kruisklem van geanodiseerd aluminium uit het productassortiment van Solid Clamps wordt gebruikt als verbinding voor beide assen en als geleidingsslede. De buisverbindingen van Solid Clamps worden ook gebruikt voor de belasting van de bewegende as. De FK 60 flensklem en de FS 60 basisklem zijn hiervoor beschikbaar.

Zoals steeds bij RK Rose+Krieger kunnen op aanvraag meerdere varianten worden gerealiseerd. Zo kunnen bijvoorbeeld de aslengtes, slaglengtes, draagvermogens en looprollen van het statiefsysteem aan de eisen en wensen van de klanten worden aangepast. Hiervoor staat een breed scala aan toebehoren uit het productportfolio van RK Rose+Krieger ter beschikking.

Buisverbindingen van RK – het statief kan eenvoudig worden uitgebreid

Als het gaat om stabiele en demonteerbare buisverbindingen, zijn klembare buisverbindingen een prijsgunstig en uiterst flexibel alternatief voor complexe eigen ontwerpen of gelaste constructies. RK Rose+Krieger biedt verschillende oplossingen, afhankelijk van de belasting en de toepassing:

  • Lichte klemmen: Kunststof buisklemmen voor taken met lage mechanische belastingen zijn corrosiebestendig en bestand tegen agressieve stoffen.
  • Stevige klemmen: Aluminium buisverbindingen voor  middelzware tot zware belasting, hebben goede mechanische eigenschappen en overtuigen door optimale kostenefficiëntie.
  • Robuuste klemmen: Roestvrijstalen buisverbindingen voor zware belastingen en schokbestendige toepassingen zijn ontworpen om zeer goed bestand te zijn tegen temperatuur en corrosie. Ze hebben een bijzonder hoge buigsterkte en behouden hun uitstekende stabiliteit, zelfs bij blootstelling aan dynamische belastingen.

Dankzij het ruime assortiment buisverbindingen en het grote aantal combinatiemogelijkheden kunnen apparaten, zoals etiketteermachines, scanners en camerasystemen, snel en gemakkelijk in het productieproces worden geïntegreerd. Bij een modelwijziging of een wijziging in het productieproces kunnen de buisverbindingen weer worden losgemaakt en kan het systeem opnieuw worden afgesteld.

Toepassingen buisverbinding

Toepassingen buisverbinding

Onze markten
© 2024 Phoenix Mecano NVPrivacy 
contact Contact