Buisverbindingen zijn flexibel, snel en gemakkelijk in gebruik

Buisverbindingen zijn flexibel, snel en gemakkelijk in gebruik

Nieuw: buisverbinders met kogelgewricht in maat 18

buisverbinders

Het productassortiment van RK Rose+Krieger is uitgebreid met zeven nieuwe buisverbinders met geïntegreerd kogelgewricht in maat 18 – drie van aluminium en vier van kunststof.

Klemelementen van aluminium en kunststof

 

RK Rose+Krieger breidt het assortiment buisverbindingen van aluminium (Solid Clamps) en kunststof (Light Clamps) uit in totaal zeven klemelementen in maat 18.

Na het succesverhaal van vier aluminium buisverbindingsmodellen met geïntegreerd kogelgewricht in maat 30, is het Solid Clamps-assortiment nu met drie varianten uitgebreid. Nieuw in het assortiment zijn voet-, hoek- en scharnierklemstukken in maat 18. De serie Light Clamps is ook uitgebreid. Het productassortiment heeft vanaf nu in maat 18 vier nieuwe kunststof buisverbindingen met kogelgewrichten. Daartoe behoort naast de bovengenoemde varianten ook een mofklem.

Alle nieuwe kogelklemstukken zijn voor een flexibele verbinding voorzien van een 360° draaibare universele aansluitplaat met twee ovale gaten en twee schroefgaten. Elke plaat heeft een zwenkbereik van 60°. De klemelementen kunnen vrij worden ingesteld en gemakkelijk worden vastgezet. Ze zijn ideaal voor het inrichten van flexibele buisconstructies alsook voor de bevestiging van sensoren, reflectoren en andere elementen die afhankelijk van de productie-eisen en het product regelmatig nauwkeurig moeten worden gericht of afgesteld. Een speciale coating van het kogelgewricht zorgt ervoor dat alles extra stevig kan worden vastgeklemd.

Buisverbinding KG FS – voetklemstuk met kogelgewricht

De voetklemstukken worden gebruikt voor vlakke hoekverbindingen. De buisverbinding kan bv aan machines of constructies worden geschroefd. Komponenten kunnen direct op het schroefvlak van het kogelscharnier worden bevestigd en individueel worden ingesteld.

Light Clamps (Kunststof buisverbindingen) KGFS2-KU 18

Solid Clamps (Alu-buisverbindingen) KGFS2 18 / KGFS 30

Buisverbinding KG M – Mofklemstuk met kogelgewricht

Mofklemstukken worden gebruikt voor axiale verbindingen. Met behulp van de mof buisverbindingen kunnen bv buizen worden verlengd. In combinatie met de nieuwe kogelgewrichten kunnen komponenten nu ook flexibel worden bevestigd en gepositioneerd aan het uiteinde van de buis.

Light Clamps (Kunststof buisverbindingen) KGM-KU 18

Solid Clamps (Alu-buisverbindingen) KGM 30

Buisverbinding KG MM – Mofklemstuk met dubbele koppeling

De basisfunctie van een mofklemstuk vindt hier ook zijn toepassing. Twee mofklemstukken zijn verbonden door een dubbele kogel. Deze combinatie maakt zeer flexibele instelbare buisverbindingsconstructies mogelijk en is daarom een echt alternatief voor conventioneel gelaste constructies.

Solid Clamps (Alu-buisverbinding) KGMM30

Buisverbinding KG W – Hoekklemstuk met kogelgewricht

Hoekklemstukken worden gebruikt voor haakse verbindingen. De buisverbindingen kunnen bv. op machines of constructies  geschroefd worden. Komponenten kunnen rechtstreeks  op het opschroefbare oppervlak van het kogelgewricht worden bevestigd en individueel worden afgesteld.

Light Clamps (Kunststof buisverbindingen) KGW-KU 18

Solid Clamps (Alu-buisverbindingen) KGW 18

Buisverbinding KG GPZ – Scharnierklemstuk met kogelgewricht

Het scharnier van deze buisverbindigen is voorzien van een vertanding waardoor deze in stappen van 15° tot 180° kan worden verdraaid. Het kogelgewricht biedt nu nog meer vrijheidsgraden bij de instelling.

Light Clamps (Kunststof buisverbindingen) KGGPZ-KU 18

Solid Clamps (Alu-buisverbindingen) KGGPZ 18 / KGGPZ 30

Klemverbindingen

Afhankelijk van de belasting en het toepassingsgebied biedt RK Rose+Krieger diverse oplossingen:

  • Light Clamps van kunststof voor toepassingen met weinig mechanische belasting zijn corrosiebestendig en bestendig tegen bepaalde agressieve stoffen.
  • Solid Clamps van aluminium voor toepassingen met gemiddelde tot zware belasting hebben goede mechanische eigenschappen en overtuigen door een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
  • Robust Clamps van roestvrij staal voor zware belastingen en schokbestendige toepassingen zijn uitermate temperatuur- en corrosiebestendig. Zij hebben een bijzonder hoge buigsterkte en behouden hun uitstekende stabiliteit, zelfs bij blootstelling aan dynamische belastingen.
Onze markten
© 2024 Phoenix Mecano NVPrivacy 
contact Contact