Phoenix Mecano N.V. is als dochteronderneming van het Zwitserse Phoenix Mecano AG actief op de Belgische markt als producent en verdeler van behuizingen voor industriële toepassingen, draagarm- en HMI-oplossingen (Human Machine Interface), elektronische componenten en mechanische systemen en constructies.

Wij leveren niet enkel standaardproducten maar vooral (en steeds meer complexe) oplossingen op maat. Voor deze maatoplossingen heeft het bedrijf een eigen werkplaats in Deinze (die ISO- en ATEX- / IECEX- gecertifieerd is) waar systemen bewerkt en geassembleerd worden. Phoenix Mecano N.V. werkt voor uiteenlopende Belgische industrieën en biedt oplossingen voor diverse toepassingen: gaande van bedrijven in machinebouw, chemie en verpakkingsindustrie tot technologiebedrijven (IoT, start-ups,…).

Phoenix Mecano N.V. heeft dus het voordeel deel uit te maken van een sterke internationale groep maar kan tegelijk snel en flexibel inspelen op de specifieke eisen van de Belgische markt. Dankzij de inzet van 22 gemotiveerde professionals is de onderneming uitgegroeid tot een belangrijke en succesvolle speler in zijn marktsegment. Het bedrijf is financieel gezond, kenmerkt zich door een moderne en efficiënte organisatie en door een hecht collegiaal team.

Om onze groei nog te versterken, zijn we op zoek naar een

Project Engineer voor de business unit mechanische componenten

Je functie :

De business unit ‘mechanische componenten’ (lineaire eenheden, aluminium profielen, werktafels, buisverbindingen, werkplatformen, hefzuilen, elektrocilinders etc.) is in sterke ontwikkeling (vooral met het merk RK Rose+Krieger). Steeds meer industrieën komen tot bij Phoenix Mecano N.V. om samen projecten op maat te ontwikkelen en te realiseren (bijvoorbeeld rond ergonomie van de werkplaatsen). Niet enkel de hoge kwaliteit van de producten en onderdelen speelt daarbij een grote rol, ook en vooral de mogelijkheid om écht maatwerk te leveren en reeds in een ontwerpfase een belangrijke toegevoegde waarde te kunnen betekenen.

Jouw rol:

 • Je begeleidt het project technisch, vanaf de ontwerpfase tot de voorbereiding en opvolging van de productie in ons eigen atelier.
 • Voor het uitwerken van jouw offertes werk je nauw samen met je collega’s van de commerciële buitendienst en kan je rekenen op de ondersteuning van jouw teamgenoten.
 • Daarnaast sta je ook in contact met de klant om de behoeftes te bepalen en indien nodig de aanpassingen aan een project door te voeren.
 • Vanuit dit project onderhoud je ook contacten met de leveranciers in functie van het voldoen aan de klant zijn of haar wensen en het opvolgen van de leveringen.

Je profiel :

 • Je beschikt over een technische Bachelor of Master (of gelijkwaardig door ervaring) in mechanica, elektromechanica,...
 • Minstens een paar jaar relevante technische ervaring of projectervaring.
 • In staat om, ook in een ontwerpfase, mee met de klant te zoeken naar mogelijke oplossingen.
 • Je beschikt over de nodige ervaring om te werken met 3D tekenpakketten zoals SolidWorks.
 • Iemand die houdt van kwaliteit en afwerking.
 • Je beschikt over een gedreven aanpak met zin voor initiatief en gaat proactief te werk.
 • Je bent vlot in het Nederlands en het Engels (Frans is een pluspunt).
 • Iemand die ervan houdt om zelfstandig werk te combineren met talrijke intermenselijke contacten en die tevens blijk geeft van een goede teamgeest.

 

Wat bieden wij :

 • Een aantrekkelijk salarispakket, bestaande uit een vast en variabel loon, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques,…
 • Een boeiende technische rol met tal van contacten in de Belgische industrie.
 • De kans om mooie, inventieve en vernieuwende projecten mee te helpen realiseren.
 • Een omgeving waar het nemen van initiatief wordt aangemoedigd en waar je een reële meerwaarde kan betekenen. Je werkt in een hecht en collegiaal team en je maakt deel uit van een sterke internationale groep.
 • Een professionele werkomgeving met ruim voldoende interne opleidingsmogelijkheden.

 

Interesse?

Stuur vandaag nog uw brief met cv met vermelding van de functie naar Mevrouw Annemie Meulewaeter, Manager Finance & HR, Karrewegstraat 124 – 9800 Deinze –
Tel. 09 242 98 32, e-mail annemie.meulewaeter@pmk.be.

Uw reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld

Nos marques
© 2023 Phoenix Mecano NVProtection des données 
contact Contact