Phoenix Mecano N.V. is als dochteronderneming van het Zwitserse (beursgenoteerde) Phoenix Mecano AG actief op de Belgische markt als producent en verdeler van behuizingen voor industriële toepassingen, draagarm-systemen en HMI-oplossingen (Human Machine Interface), elektronische componenten en mechanische systemen en constructies.
Onze vestiging in Deinze beschikt over een ISO en ATEX/IECEX gecertificeerde werkplaats.

Om onze groei nog te versterken, zijn we op zoek naar een

Accountmanager Behuizingen, Elektronicacomponenten en HMI-oplossingen

Regio Oost

Je functie :

 • Een belangrijke focus ligt op het opvolgen van onze contacten bij bestaande klanten in jouw regio :  productiebedrijven, (bijvoorbeeld in de petrochemische, chemische procesindustrie, voedingsindustrie, verpakkingsindustrie,..) machinebouwers, start-ups, engineering-bureaus en andere sectoren waar je een relatie opbouwt met projectingenieurs, productieverantwoordelijken, productontwikkelaars en inkopers.  Deze beslissers bezoek je op regelmatige basis zodat je toekomstige projecten kan detecteren en voorstellen kan uitwerken – dit kan reeds in de design- of engineeringsfase zijn. Bij de uitwerking van de offertes werk je nauw samen met je collega’s van de binnendienst.
 • Je detecteert opportuniteiten voor ons nieuwe sectoren en je  bespreekt deze met de directie. We zijn sterk in het uitwerken van ofwel een standaardoplossing, een gepersonaliseerde en bewerkte oplossing of een op maat gemaakte ontwikkeling. Samenwerken en overleggen met onze klanten zijn voor ons essentieel om het beste voorstel uit te werken zodat de nieuwe deal tot een goed einde kan gebracht worden.
 • Je staat in voor de registratie van je bezoeken en acties in een CRM systeem en je bent gemiddeld één keer per week op kantoor om de voortgang van de projecten samen met jouw collega’s van de binnendienst te bespreken, om afspraken te maken met je klanten Je rapporteert aan de Managing Director BeNeLux.

Jouw profiel  :

 • Je bezit een bachelor denkniveau en je hebt een goed commercieel inzicht en  handelt klantgericht. Je beschikt bij voorkeur over een eerste verkoopervaring in een technische omgeving (bijvoorbeeld elektriciteit, elektronica of mechanica).
 • Jouw werkterrein bestaat vooral uit de Nederlandstalige provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams -Brabant, maar ook uit Luik, Luxemburg en Namen. 
 • Je bezit een zeer goede kennis van het Nederlands en Frans aangevuld met een basiskennis van het Engels.
 • Een proactieve ingesteldheid, hands-on mentaliteit en teamplayers-mentaliteit typeren je.
 • Je bent geïnteresseerd in nieuwe technologieën, automatisering, productontwikkelingen.
 • Een correcte en administratieve opvolging en planning zijn voor jou vanzelfsprekend.

 

Wat bieden wij:

 • Je komt terecht in een zeer gezond bedrijf dat Europees marktleider is in behuizingen en mechanische componenten.
 • Wij mikken op groei door technologische en innovatieve ontwikkelingen en acquisities.
 • Je komt terecht in een bedrijf met een open sfeer, waar jouw inbreng van kapitaal belang is en waar samen gebouwd wordt aan jouw eigen groei en die van het bedrijf.
 • Je krijgt de mogelijkheid om je talenten verder te ontplooien en je continu bij te scholen. Je krijgt een technische opleiding in het moederhuis en onze verschillende productiebedrijven.
 • Je krijgt een aantrekkelijk salarispakket : naast een mooi vast loon zorgen wij voor een degelijk variabel loon en aanvullende voordelen : een groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques en een bedrijfswagen.

 

Interesse?

Stuur vandaag nog jouw mail met cv en vermelding van de functie naar Mevrouw Annemie Meulewaeter, Annemie.Meulewaeter@pmk.be (Manager Finance & HR).
Jouw reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld.

Nos marques
© 2023 Phoenix Mecano NVProtection des données 
contact Contact